ADUNAREA GENERALA ANOSR – Constanta 5-8 ianuarie 2017

cover-prof

  Adunare Generală Extraordinară la Constanța Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC) a găzduit, în perioada 5-8 ianuarie 2017, la Constanța, Adunarea Generală Extraordinară a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), eveniment în cadrul căruia au luat parte la dezbateri peste 150 de lideri ai studenților din întreaga țară.

  Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România este prima federație națională studențească din România care, de peste 16 ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenților din România, apărarea și promovarea drepturilor și obligațiilor acestora, ca și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală. În cadrul evenimentului studenții au analizat rezultatele campaniei ‘Viitorul Implică Studenții’ (V.I.S.), au stabilit planul de lucru pentru următoarele luni și propunerile pe care le vor înainta noului guvern în perioada următoare.

Campania ‘Viitorul Implică Studenții’ (V.I.S.) a reprezentat un demers al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) care a avut ca scop responsabilizarea atitudinii clasei politice din România față de educație, precum și mobilizarea studenților din România pentru a se implica activ din punct de vedere civic. Vocea studenților nu a rămas fără ecou! În cadrul ultimei ședințe a noului Guvern din data de 6 ianuarie 2017, a fost adoptată o Ordonanță de Urgență prin care fondul pentru bursele studenților crește de la 83 la 201 lei/student bugetat/lună, iar studenții vor beneficia de transport gratuit pentru călătoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri, ordonanță publicată în Monitorul Oficial nr. 16/06.01.2017, prin care Legea Educației Naționale nr. 1/2011 este modificată astfel încât cele două măsuri mai sus menționate să intre în vigoare.

Suntem încântați la finalul acestor zile de faptul că după un an întreg de muncă și datorită campaniei V.I.S. federația studențească reprezentativă la nivel național din care facem parte a obținut acest rezultat, cu atât mai mult cu cât veștile bune au venit chiar în cadrul evenimentului organizat de către asociația noastră! Liga Studenților din Universitatea Maritimă din Constanța va milita, la fel ca în ultimii 26 de ani, pentru reprezentarea studenților. Fiind o voce în Constanța, vom emite ori de câte ori va fi nevoie poziții privind interesele studenților noștri și vom monitoriza activitatea noului Guvern pentru a ne asigura că vor implementa asumările din campania electorală. Reprezentăm viitorul și vom face istorie în continuare!’ a declarat Patricia-Ioana IERCOȘAN, președinte LSUMC.

 

15844145_10154292085243105_7339921640538323144_o